Tips

Här hittar du användbara tips som kan vara bra att känna till.
 • Rent i rören
  "...Företaget som spolade kom med ett viktigt tips att tänka på för oss som bor här om det blir stopp i avloppen:
  Använd inte propplösare och liknande medel, det blir bara värre av det. Det gör också att det kan bli mycket svårare och mer arbete om de behöver komma
  hit och fixa stoppet senare.
  Det vi ska använda är varmt vatten och diskmedel.
  Häll i diskmedel och spola hett vatten länge så löser det upp sig..."

 • Tips från medlem: EKOLOGISK RENGÖRING FÖR HEMMET

  Rengöra avloppet miljövänligt
  1 Det du behöver är 50 ml vinäger + 1/4 dels kopp bikarbonat. Spola med varmt vatten. Sedan i med ättikan, vänta 25 sekunder. Därefter ska koppen med bikarbonatet tillsättas.
  Eller
  2 Spola dina avlopp med kokande vatten + addera 0,5 dl vinäger, sedan en fjärdedels kopp bakpulver. Vänta 1 minut. Spola med vatten efter. Så får du enkelt och miljövänligt bort stopp i avloppet! (Det som händer är att fettmolekylerna i smutsen löses upp).

  Här finner du tips på hur du kan göra egna skonsamma rengöringsprodukter
  Rengöring för
  3 Mikron: Ställ en skål med kranvatten och saften från en citron i mikron. Kör på full i effekt i två minuter, torka ur. Det luktar gott också.
  4 Ugnen: Blanda två delar såpa och en del vatten i en blomspruta, spreja ugnen invändigt. Sätt ugnen på 100 grader och låt såplösningen verka i 20 minuter. När ugnen svalnat, torka rent med vatten och trasa.
  5 Spisen: Strö på bakpulver och häll sedan på ättika så att det bubblar. Rengör som vanligt med en trasa och ljummet vatten.
  6 Badkaret: Skär upp en grapefrukt, häll salt på frukten och gnid den på badkarets insida. Skölja av.

  Så här gör du
  •Fönsterputs: Blanda ½ liter vatten med 1 msk diskmedel i en sprayflaska
  •Toalettrent: Blanda ½ liter vatten med saften från ½ citron och 3 msk såpa i en sprayflaska.
  •Kalklösare: Blanda ½ liter vatten med 3 msk ättika, spraya på kalkavlagringar i exempelvis badrum eller tvättstuga, torka av. OBS! Fungerar inte på marmor eller natursten
  •Fläckborttagare, kläder: Blanda 1 del vinäger med 1 del schampo och 2 delar varmt vatten. Doppa en trasa i blandningen och gnugga på fläcken. Skölj med vatten och låt torka.