Grannsamverkan

Föreningen är med i Grannsamverkan och är med på regelbundna träffar hos Polisen. Information från dessa möten kommer du hitta här. Informationen är inte ändrad utan är direkt inklippt på sidan som vi fått den från Polisen.

Bostadsinbrott

Skriv inventarieförteckning och eller fotografera/videofilma bostaden. Notera serienummer på elprodukter och cyklar samt ev. gravering i/på smycken m.m. så ökar chansen att få tillbaka dem.

Fotografera dina smycken!
Dokumentera!

Märk värdefull och stöldbegärlig egendom. Märkta saker är svårare för tjuven att avyttra och lättare för polisen att spåra.

Meddela grannar om du reser bort. Lämna mobilnummer till varandra!

Förvara värdehandlingar och värdesaker på ett betryggande sätt. Sovrum, badrum samt byråer i hallen är inga trygga förvaringsplatser.

Var allmänt vaksam och kontakta polis eller kontaktombud om du ser något "som är fel". Ett litet tips kan vara det som får utredningen att ta fart! 

Tipstelefon 08-401 33 12 och dra dig inte för att ringa 112 när det är akut!

Vi vill att ni är observanta och höjer er vaksamhet, samt att ni anmäler alla inbrott/inbrottsförsök. Ser ni någon som inte verkar höra hemma i området så kontakta POLISEN! Lägg signalement samt ev fordon och registreringsnummer på minnet. Era iakttagelser kan göra att gärningsmannen blir avslöjad och att inbrottsvågen upphör. /Bostadsgruppen, Bromma Närpolis/Insp Mats Österman