Säkerhet

Man bör alltid tänka på sin och alla andras säkerhet, som ett steg i detta vill vi upplysera er om följande länkar som vi skarpt rekommenderar att ni går igenom och eventuellt aktiverar ert skydd.

Spärra obehörig adressändring.
Att spärra obehörig adressändring innebär att du anmäler att flyttanmälan och anmälan av särskild postadress ska göras via Skatteverkets e-tjänster. Om en anmälan ändå görs på pappersblankett gör Skatteverket en särskild kontroll av anmälan
https://skatteverket.se/.../sparraobehorigadressandring

Adresslåset
Med Adresslåset kan du, utan kostnad, spärra din postadress så att ingen annan än du kan adressändra, eftersända eller lagra din post. Låset är personligt och knutet till ditt personnummer. Du får ett meddelande via sms och e-post om någon försöker ändra dina uppgifter.
https://www.adressandring.se/

Kontrollera folkbokförda.
Genom skatteverkets e-tjänst "Visa folkbokförda på samma adress" kan du se vilka som är skrivna på samma addresss samt meddela skatteverket om någon är felaktig inskriven.
https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/

Fullmaktskollen
Fullmaktskollen.se är en tjänst för att hantera fullmakter för bland annat pensioner och livförsäkringar. Tjänsten gör det enkelt för privatpersoner och företag att få överblick över sina fullmakter och hur länge de gäller. I tjänsten går det också att skriva under fullmakter och återkalla dem.
https://www.fullmaktskollen.se/

Adresslarm
Registrera dig/er för SMS-notisen som varnar om någon annan skriver sig på er folkbokföringsadress. Tjänsten är gratis, och förmedlas via https://www.hitta.se/.

Polisen /Brandkår

Vid vanliga ärenden där du behöver information eller vill göra en anmälan, ring 114 14 (polis) 113 13 (brandkår).


Har ni fler tips? Informera gärna styrelsen så kan vi även lägga upp det på hemsidan.

Mvh
Styrelsen @ BRF Mittenbäcken
                             Uppdaterad: 2024-06-16